Travel, Create, Inspire.

Personal Travel Planning

وصف‌العیش، نصف‌العیش؛ برام از ضرب‌المثل‌های پرکاربرده و بیشترین کاربردش هم در مورد سفر بوده.

برنامه‌ریزی سفر، فارغ از لذتی که این ضرب‌المثل به‌خوبی در موردش گفته، از پیش‌نیازهای مهم سفر است. (مگر تصمیم داشته باشی سفر رو کاملا به اتفاقات جاده بسپاری ولی باز هم آمادگی اولیه نیازه)

چون تجربه‌ی سفر با تور رو کم داشتم، برنامه‌ریزی سفر رو بارها تجربه کردم و تقریبا به استایل و چک لیست شخصی خودم برای برنامه‌ریزی رسیدم. البته که با توجه به نوع سفر، هدف سفر، وسیله‌ی نقلیه و هزار تا عامل دیگه، برنامه‌ریزی سفر می‌تونه متفاوت باشه. در این پست، می‌خوام کلیات برنامه‌ریزی سفرهای شخصی‌مون رو توضیح بدم و به‌عنوان نمونه موردی در مورد سفر پیش‌رو، نپال، صحبت می‌کنم.

در مرحله‌ی اول که انتخاب مقصده، هدف و ایده‌های اولیه‌ای از مقاصد گوناگون داریم که با در نظر گرفتن شرایطی چون هزینه‌ها، ویزا و مدت زمانش و سایر عوامل درگیر که برای هر شخص متفاوته، یکی از گزینه‌ها انتخاب می‌شه. یکی از عوامل درگیر که با توجه به شغل ما، اهمیتش برامون بسیار زیاده، امکان تولید محتوا و همکاری با شرکت‌ها برای این محتواست. پس مقاصدی که سلیقه و نیاز شرکت‌های بیشتری رو پوشش بده، ارجحیت پیدا می‌کنه. نپال یکی از همین مقاصد با گوناگونی زیاد مخاطب است.

به‌نظرم یه محتوای خوب، علاوه بر تجربه و تخصص تولیدکننده‌ی محتوا به احساس و رابطه‌ی شخص با موضوع بستگی داره و نپال قبل از مورد اقبال جمعی بودن، به‌دلیل طبیعتش و مسیرهای ترکینگ، فرهنگ متفاوت و شهرهای زیباش، انتخاب شخصی ما نیز است.

چشم‌انداز اولیه‌مون از سفر و نقاط شاخص مقصد می‌شه نقطه‌ی شروع تحقیق و برنامه‌ریزی ما برای سفر. این نقاط شاخص می‌تونه آیین و مراسم خاص، بنای خاص، مردم یا قومیتی خاص و یا مسیر کوهنوردی خاصی باشه. برنامه‌ریزی این سفر برامون از جزئیات ترکینگ مسیرهای آناپورنا شروع شد؛ پیش‌نیازها، مدت زمان مورد نیاز، جزئیات توقف‌ها و ایستگاه‌های بین مسیر، هزینه‌ها و هر جزئیاتی که باید قبل از قدم گذاشتن در مسیر در موردش اطلاع داشته باشیم. با شروع تحقیق در مورد سفر، جدول هزینه‌ها به موازات تحقیقات تکمیل می‌شه. (ترجیحا به دلار ثبت می‌کنیم تا کمتر دست‌خوش تغییر بشه و از طرفی نسبت به واحد پول مقصد برامون ملموس‌تره)

حالا نیاز داریم که موضوعات کلی‌تری در مورد مقصد بدونیم مثل شرایط زمانی ویزا، تا زمان‌بندی سایر مقاصد رو براساس اون انجام دهیم. در قدم بعدی با تحقیق در سایت‌های مختلف و خوندن تجربه‌ی مسافرهای قبلی و استفاده از اپلیکیشن‌هایی مثل

Tripadvisor، Foursquare، Viator و Polarsteps

لیستی از جاذبه‌ها و تجربیاتی که می‌تونیم در طول سفر برنامه‌ریزی کنیم تهیه می‌شه. موقعیت مکانی، مدت زمان مورد نیاز، هزینه و توضیحاتی از هر تجربه لیست می‌شه تا انتخاب و ترتیب انجام آن‌ها راحت‌تر صورت بگیره.

پس از مشخص شدن تعداد روزهای سفر، مقاصد، جابه‌جایی‌ها و ساختار کلی سفر، جدول اطلاعات هزینه‌ای سفر رو تکمیل می‌کنیم. این جدول شامل هزینه‌ی اقامت، خوراک، بلیط رفت و برگشت، وسایل نقلیه، ورودی اماکن توریستی و نیازهایی از قبیل سیم‌کارت و اینترنت است که در مقصد باید خریداری شود. در این مرحله هزینه‌های تکرارشونده مثل اقامت،  خوراک و حمل و نقل رو به صورت میانگین و با جست‌وجوی اینترنتی و سایت‌های رزرو هتل و هاستل محاسبه می‌کنیم.

این‌ها مراحلی بود که برای برنامه‌ریزی سفر نپال طی شده و شامل ساعت‌ها جست‌وجو، نت‌برداری‌های زیاد از شرایط و پیش‌نیازها، پین کردن مکان‌ها روی نقشه‌‌ی گوگل، اضافه کردن لیست تجربه‌ها در نرم‌افزارهای ذکرشده و ثبت تمام جزئیات و اطلاعات برای دسترسی مناسب قبل و حین سفر بوده است.

پس از قطعی شدن سفر، رزرو و خرید بلیط در بازه‌ی زمانی مورد نظر و تغییرات جزئی زمانی برای انتخاب مناسب‌ترین قیمت، انجام می‌شه. رزرو محل اقامت، خرید تورهای تجربه و ورودی برخی از اماکن توریستی در اولین زمان ممکن پس از قطعی شدن زمان پرواز، در پایین آوردن هزینه‌ها و انتخاب بهترین گزینه‌های موجود بسیار مهم هست. مراحل پس از قطعی شدن سفر رو در یه پست دیگر با جزئیات توضیح خواهیم داد.

Share the Post:

Related Posts

We are Ahmad and Zeynab,
Travelers and Videographers!

We are experts in producing engaging travel videos that seek to motivate and enlighten!
Curious about our adventures? Simply complete the form.